En kväll i Augusti

I onsdags kväll hade vi Ida och Fredrik över på middag. Vädret visade dig från en bra sida och solen sken!

Vi började med lite snittar och chips. Drog ihop mina favoritsnittar och provade en ny!

Favoriterna har ni sett förr…

Rostad baguette med Philadelphia och tryffelmarinerade edamamebönor. Bara tina frysta edsmame och marinera dem i tryffelolja och flingsalt. (Pst… ännu godare med färska svenska bondbönor tycker jag, men det är betydligt svårare att få tag på i ex februari!)

Snitt nummer två som varit en storfavorit sedan jag fick inspirationen på SK Mat i maj….

Kex med färskost, cocos och mango marmelad som toppas med rejäla mängder finriven parmesan. En fullträff!

Sista snitten en bra överraskning, men passar ännu bättre till Valborg när man längtar efter späda rabarber

Samma bas som den med edamame, dvs rostad baguette med Philadelphia. Denna toppades med bakad rabarber och rädisgroddar. Rabarbern skalas, skivas och läggs i ugnsfast form. Ringla över honung och baka i ca 7 min i 175 grader. Rabarbern skall behålla en viss konsistens.

Vad vi drack till? Jo, äntligen fick jag beställt (eftersom det tydligen är en beställningsvara på Systembolaget) Lillet! Detta spåddes bli sommarens trenddrink och jag har varit så nyfiken på att prova!

Jag köpte rosévarianten och läste att den skulle blandas med tonic och skivad lime! Skall tydligen bli nya Apirol Spritz om man får tro trendanalytiker….

Om den var god!? Den var fantastisk!

Sedan hade jag planerat en supergod Pasta Vongole. Hade sladdat in i Feskekörka mellan möten eftersom det var enda stället i hela Göteborg och Kungsbacka som hade hjärtmusslor.

Blötla musslorna i saltat vatten en timma innan gästerna kom. Hackade och förberedde vitlök, lök, tomater, chili och mängder av persilja.

Dessvärre glömde jag musslorna i saltvattnet medan vi mumsade snittar… sköljde dem noga innan tillagning men det var lönlöst! Alltså ibland misslyckas man REJÄLT! Maten var så salt att det nästan sved på tungan. Trist, trist…. men vi åt lite ändå. Och åt gott bröd. Och drack gott iskallt Chablis. Desserten var en maffig choklad och blåbärstrifle så vi blev mätta ändå. Men tråkigt ändå!

Igår var mamma, Lisa och jag en sväng i Halmstad. Vi passade självklart på att besöka Feldts bageri

Vi köpte bullar, bröd och kolor som var sjukt goda!

Sedan åt vi lunch i Varberg. Mamma och jag valde en smarrig avocadotoast

Lisa åt en ceasarsallad. Allt var väldigt gott, men det tog tid innan vi fick in maten så det blev uhhh en aning stressigt efteråt eftersom jag hade ett möte i Göteborg kl 13.

Lisa lämnades av hemma. Stackars mamma fick åka med in på stan och ta sig hem därifrån. Jag… jag fick byta om i bilen. Kläderna jag hade på mig på förmiddagen passade inte riktigt för mitt möte så jag bytte jeans, blus och sneakers mot klänning och högklackat i baksätet… inget konstigt alls

Mötet gick bra, men drog ut på tiden… det gjorde att jag ahhhhh blev ju sen igen. Hade tid hos naprapat för ryggen och körde som en galning mot Kungsbacka.

Sladdade upp på parkeringen 10 min efter avtalad tid och fick snabbt svida om i baksätet igen. Hos Peter får man nämligen ligga på britsen i bara underkläder och eftersom jag haft en tight klänning på mötet var underkläderna anpassade efter det. De ville jag inte ha hos Peter… så det blev modell stora trosor som åkte på i baksätet. Som sagt, inget konstigt alls… business as usual.

En intressant dag! På många sätt!

Slutade här… på Hamburgö med lugn och ro och lång helg!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *