Soft Buns

Vi suger ut det sista av sommaren och försöker utnyttja varje möjlighet till bad. Igår blev det en badutflykt på havet.

Vi hade med en sallad på puylinser, nektarin, tomater, rödlök, paprika och polkabetor. En dressing på örter, persillade, olivolja och vitvinsvinäger smaksatt med svarta vinbär. Väldigt gott, men mer en tjejlunch än en killlunch förstod jag… Mr T uttryckte; “Detta var ju jättegott, men knappast något man kan leva på i längden”…. han blev med andra ord inte mätt.

Hemma var det beställt Soft Buns a la Restaurang Hello Monkey. Jag hade kokat en hel bit ryggbiff utan kappa dagen innan. Kokade den i vatten, oxbuljong, sesamolja, vitlök och lök. Kastade i 10-15 svartpepparkorn också. Kokade den i ca 2 timmar och lät den sedan kallna i lagen och stå i kylen i lagen över natten. Igår var det bara att glasa den och grilla på en fin yta. Jag glasade med sesamolja, riven ingefära, japansk soja, honung och vitlök.

Till detta alltså soft buns. Satte degen och insåg därefter att jag inte hittade mina ångkorgar… letade överallt men de gick inte att finna. Vad gör man då? Jag tänkte att det borde funka lika bra i ugnen som på spisen. Bakade dem på galler och hällde på vatten på plåten under. Det gick strålande! Dock glömde jag dem en aning på slutet så de fick lite för mycket färg… men både Hugo och Mr T tyckte att det bara gjorde dem godare! Tacksamt!

Degen består av följande. Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt alla torra ingredienser och jäs 1 timma.

20 g jäst

1/2 dl matolja

2 dl ljummet vatten

5-6 dl vetemjöl

2 krm bakpulver

1 tsk salt

2 msk socker

Ta upp degen efter jäsning och dela den på ca 16 delar. Kavla ut rundlar

Vik dem dubbla och baka dem sedan i korg i kastrull eller på galler i ugnen på 200 grader i ca 8 min

Vi åt Bunsen med köttet i skivor, aioli, picklade rödlök, koriander och en väldigt god mangosås som vi fick av Maria & Fredrik.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *