Pasta night

Hintade ju om en planerad-pasta kväll häromdagen! Köpte färsk pasta på Onsala delikatess. Tre olika varianter; tryffel/salsiccia, kantarell/manchego och päron/gorgonzola. Vilken som var godast? Omöjligt att avgöra! De var helt fantastiska alla tre!

Eftersom två av dem hade samma form skiljde vi dem åt i olika påsar

Innan dess, tidigt på morgonen kom vårt spa-bad. Ä N T L I G E N! En gemensam födelsedagspresent till Mr T och mig som fyller år dagarna efter varandra måndag och tisdag. Fast allra mest är det nog för barnens skill, de har tjatat sedan vi flyttade in;-)

Nu skall här badas, skall bara få upp värmen i badet först…

Vilket lyft det blev, över hela huset!

Det skall byggas in och fixas, men tills det blir lite varmare ute kommer det att stå precis här

Tillbaka till pastan…

Jag gick lite bananas inne på Onsala delikatess och köpte inte bara pasta… det blev en ljuvlig buffelmozzarella, en tryffelpecorino, gröna små oliver, parmaskinka och salami.

Men det slutade inte där… hade ett lunchmöte på Bellora och passade på att smita in på Aldardo för att köpa min favorit; karl-johanssvampspesto! Köpte även vanlig pesto.

Hemma avslutade jag dagens möte (som var långa och en hel del lyssnande) genom att semitiska små cocktailtomater i ugnen. Satte en focaccia-deg som Mr T liknade vid en heffaklump när det jäste;-)

Gjorde lite hål i den och ringlade olivolja och flingsalt över den innan den gick in i ugnen och skötte sig själv. Blev klar precis i lagom tid för middagen

Uppskattat med hembakt bröd till middag!

Jag vet inte hur ni fungerar, men jag kan tycka att det är lite jobbigt att sitta i ett långt möte live om det inte händer något väldigt spännande. Ännu värre är det på teams… Då måste det vara aktivitet och stort engagemang. Vi har alldeles för många möten med för många människor där det egentligen inte sägs så mycket. Men det löser jag ju genom att multi-taska och baka eller laga mat samtidigt som datorn står på bredvid mig. Win-win;-)

Jag rörde ihop en av barnens favoritsåser till pastan också. Hugo älskar denna på 2 dl creme fraiche (34%), 2 dl finriven parmesanost och en finriven vitlöksklyfta.

Eftersom jag ändå hade framme parmesanosten skar jag av en bit och la i mixern tillsammans med en klyfta vitlök, 1 dl olivolja, 2 dl färsk spenat, en trött planta basilika, 2 msk pressad citron och flingsalt. (Jag sa ju att jag var uttråkad)

Pastan blev om möjligt ännu godare tillsammans med denna ört-olja!

Och ni vet ju redan att den passar till det mesta! Prova den på stekt halloumi med ett pocherat ägg i helgen;.)!

En grym kväll med mina hjärtan!

Vill ni ha receptet på foccacian?

Det kommer här;

Snabb focaccia som inte går att misslyckas med

  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 1/2 msk salt
  • 1/3 dl olivolja
  • 12-13 dl vetemjöl, cirka 750 g
  • rosmarin
  • olivolja
  • havssalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt det ljumna vattnet och rör tills jästen löst sig.
  2. Blanda ner salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta ihop degen tills den känns smidig.
  3. Baka ut i en långpanna (antingen oljad eller med bakplåtspapper). Lägg en handduk över.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Låt jäsa i cirka 45 minuter eller tills den har jäst upp till nästan dubbel storlek.
  5. Mjöla ett finger och tryck flera hål i brödet. Ringla över olivolja och strö över havssalt. Grädda focaccian mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Avslutar med en bild från min morgonpromenad! Man kan ha det sämre! En av fördelarna med att jobba hemma iallafall!

Såhär mysigt hade jag det på min lunchpromenad i Hovås i tisdags med Kristina. Inte illa det heller:-)



Leave a Reply

Your email address will not be published.