Skaldjur på västkusten

Ja men är man på västkusten så måste man ju frossa i skaldjur. Visst är de absolut godast i alla månader som innehåller ett ”R”, men är det sommar och sol så äter vi det ändå. Speciellt när vi är ute med båten och man inte orkar laga annan mat

Vi har varit två dagar i Smögen och det blev skaldjur både dag 1 och dag 2…

Första kvällen blev det räkor, krabbklor och ostron!!

Ni som följer mig på instagram vet numer att jag älskar krabbklor! Det är min nya favorit faktiskt och jag blir lika glad varje gång jag hittar stora, fina krabbklor i fiskdisken.

Vi åt skaldjuren med en chiliaioli och en röra på creme fraiche, schalottenlök och creme fraiche. Bröd och ost till också såklart.

Räkorna gick inte av för hackor heller!

Smögen är ju alltid Smögen med allt var det innebär;-) Bra och mindre bra! Bryggan var fullsatt och människor höll knappast Corona avstånd… Men ändå! Smögen är sommar!

Vi hade väldigt tur med vädret! Vilket är viktigt när man är ute med båten och är på ställen som Smögen!

Dag två blev det en joggingtur och en del inköp av tråkiga båtsaker

Skaldjuren då? Jo vi plockade upp ett nät musslor hos Göstas och kokande det med vitt vin, lök, morötter, tomat och vitlök. Hällde på fiskfond och grädde och serverade med torkade salamiskivor (i ugnen)

Idag la vi loss och styrde mot Marstrand. Regn på vägen men ikväll skiner solen igen från en klarblå himmel! Vi passar på att njuta av ett av favoritställena på västkusten. Marstrand ändå…Leave a Reply

Your email address will not be published.