Genvägar

Vilken helg det blev! Stor sol över Onsala! Vi passade på att ta oss ut till havs såklart

Mr 5 badade och jag tittade på. Dras med min förkylning och jag vill just nu bara bli frisk! Äventyrar inte det med bad, hur härligt det än är

Jag hade kycklinglårfilé hemma i kylen men visste inte riktigt om vi var sugna på asiatiskt, italienskt eller svenskt… stora bekymmer som ni hör…

Det slutade med att vi fixade med nya badrummet som snart är klart. Vi promenerade med Morris och höll på med massor av saker. Helt plötsligt var klockan 20 och magen kurrade. Det behövdes middag pronto… så kycklingen marinerades i färdig teryakisås med smak av ingefära. Den grillades sedan.

Jag knäckte ett paket nudlar i stekpannan som jag stekte i smör. Tillsatte sedan vitkål, lök, morötter och vitlök. Kryddade med sesamolja, Italiensk salladskrydda och massor av andra kryddor och salt och peppar. Pressade över en lime. Tillsatte lite grönkål från trädgårdslandet och slutligen lite cashewnötter.

Blandade créme fraiche med en matsked yuzujuice (finns på flaska på Ica)

Svårt med ljuset på bilderna när klockan är mycket… men det blev fantastiskt gott!


Vitkål är bland det bästa jag vet!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *