Grebbestad

En helg i båten i Grebbestad. Vet att ni knappt kan sova för att ni undrar vad vi ätit?!! Men lugn… här kommer äntligen informationen! Mycket tid, färska råvaror och mycket mat blev det! Denna gång inga restaurangbesök. Vädret har ju varit minst sagt ostadigt så vi kunde inte skylla på dåligt med tid… jag har läst böcker, promenerat med paraply, joggat med vindjacka och fokuserat mycket på just mat. Planerat lite inför kommande middagar och vardagsmat. Plöjt mattidningar, bloggar, Pinterest och funderat.

Men här är iallafall det vi ätit….

Lunch fredag; Frankrike möter Italien möter Tyskland på något sätt. Salsiccia med fransk potatissallad och tysk surkål. Älskar det! Picklade senapsfröna på toppen så där någonstans kom väl Sverige med i bilden.

På fredagskvällen drog jag ihop en fiskgryta på lax, kummel, vitt vin, grädde, fiskfond, färskpotatis och lite grönsaker

Fina fiskar från grym fiskhandlare med service i fokus

Lördag lunch blev en lättare vegetarisk variant eftersom vi åt frukost kl 11.30… ingen var sådär jättehungrig. Återkommer med receptet men detta var väldigt gott! Kantareller på bakad rotselleri

Lördagskvällens middag bestod av en italiensk kycklinggryta med kycklinglårfilé, vin, grädde, mycket grönsaker, pasta och gröna oliver.

Mycket ostron har det blivit, vi var ju i Grebbestad!

Älskar svenska ostron med den klassiska mineralsmaken! Det är ju egentligen inte säsong just nu, men de var förvånansvärt bra ändå!

Igår åt vi snabb rostbiff med hemmagjord potatissallad på mandelpotatis. Släng i vad man har typ… men för mig är det ett måste med rödlök och kapris!

Vi har ju en stor båt med riktigt “kök” vilket såklart underlättar. Är det dåligt väder och mycket tid så blir allt enklare och mer fokus på mat och matlagning. Men jag har utgått ifrån samma bas; färskpotatis, grönsaker, grädde, vitt vin och lite proteiner. Lätt att variera och gott!

Nu kör vi ny vecka! Heja måndagar! Back to school, jobb, rutiner och motion!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *