EVERYONECANCOOK

En favorit

Igår åt vi en av våra absoluta favoriträtter! Röding med grönkål, forellrom, bakad äggula och tryffelgrädde.

Lätt att göra också! Omöjlig att misslyckas med!

Rödingen steker jag med skinnsidan ner i het panna. Kryddar med salt, peppar och citronpeppar.

Äggulor lägger man försiktigt i en lagom stor ugnsfast form och täcker med rapsolja. In i ugnen på någonstans mellan 68-100 grader beroende på hur bråttom det är! Ju lägre temp desto närmare en timma i ugnen. Har du bråttom så 100 grader i ca 20-25 min. Låt kallna i oljan.

Koka upp vatten och ner med repad grönkål snabbt. Spola av i kallt vatten. Smält smör i en panna och ha ner grönkålen. Krydda med salt, peppar och lite chiliflakes.

Tryffelgrädden är en liten fuskis…! Så lätt men så god!

Häll grädde i en kastrull. Tillsätt kycklingfond och valfri mängd tryffelolja med svart tryffel. Klar! Grymt till det bakade ägget och grönkålen!

Jag gjorde några kålrotschips till och serverade med dill också



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *