På riktigt!

På riktigt! Något som jag aldrig kommer att sluta älska eller sluta att göra är grillad paprika… så enkelt och såååå gott! Till precis allt!


Dela och kärna ur paprikor. Lägg dem på ett ugnsfast fat och häll på lite olja. In i ugnen på 200 grader med grill, ta ut dem och lägg dem i en fryspåse när de börjar bli svarta.

  1. Låt svalna i påsen i typ 20 min. Skala av det svarta skalet och skär i mindre bitar.
  2. Lägg i en skål och tillsätt krossad vitlök, valfria kryddor (färska eller torkade. Jag hade salvia, timjan och oregano.
  3. Häll på olivolja så det täcker. Och låt stå ett par timmar eller dagar.,,

Passar till precis allt!

Jag toppar ofta små snittar med ost med paprikan. Salta med flingsalt och nymald tellicherry pepper…

Mmmm

Funkar även jättebra i sallader eller som tillbehör till fisk eller kyckling istället för sås



Leave a Reply

Your email address will not be published.