Weekend

Dagarna går fort och kanske ännu fortare på helgen? Speciellt fort går det kanske om man sover borta en natt?

När Johanna hade sin 50-års fest i somras kunde vi tyvärr inte vara med pga Coldplay (som var bokat långt tidigare). Presenten som vi i bokklubben gav henne fick hon såklart ändå! Trots att hon egentligen inte fyller 50 förrän i Oktober.

I fredags var det dags att lösa in gåvan! Glamping på Bruket i Viared.

Vilken upplevelse! Som att landa rakt in på Savannen i Afrika!

Vi badade spa-bad och bastade i den fina bastun där man knappt såg fönstret utan upplevde att man satt utomhus nästan

På kvällen levererades pizza-kit för egen bakning

Innan det var dags för min medhavda dessert och smågodis i tältet

Sedan fick vi feeling och sjöng till musiken tills vi stupade i tältet och sov som små grisar.

På morgonen kom frukostleveransen med surdegsfrallor, yoghurt, juice, ägg, the och kaffe.

Och hur mysig var inte toalett och duschar?

Ett minne för livet som jag starkt kan rekommendera!

Hem och svida om till nya kläder av mer fest-karaktär… Det var dags att fira Fabian som fyllde 22 år inne i Örgryte! 12 snygga killar, champagne och pizza kan aldrig bli fel

Killarna skulle ut och vi åkte hem och sov gott!

Slow söndag frukost och Nyhetsmorgon i soffan. Var speciellt intresserad av Hilda såklart. Hennes resa har vi följt på nära håll och jag vet hur mycket hon har kämpat med sitt självförtroende och träning för att nå sina mål. Så roligt att Anders på Nyhetsmorgon gav utrymme i programmet för att dela den

På eftermiddagen hade mamma bjudit in till sen lunch tillsammans med Mr T’s föräldrar och morföräldrar. Vi fick urgod potatissallad och charkisar

Och stor tårta till dessert

Även om vi var proppmätta efter det kommer ingen i den här familjen undan söndagsmiddagen som är helig här hemma…

Igår hade jag preppat en söndagsstek i Croc Pot innan vi åkte till mamma.

Jag stekte köttet runt om och saltade och pepprade. Sedan åkte det ner i Croc Pot tillsammans med det här; morötter, selleri, paprika, lök, vitlök och plommon (för sötma). På med fond och vatten så det täcker och ställ in tiden och låg tillagning.

När vi kom hem var det bara att koka potatis, fixa pressgurka, koka morötter och fixa såsen.

Såsen gjorde jag på skyn från steken och grädde som jag redde av och smakade upp med gele.

Köttet hade tyvärr gått någon timma för länge och var svårt att skära i fina skivor… Men hellre för länge och mört än för kort och segt.

Alltid mysigt att tända ljus och sitta ner en stund den söndag som kidsen kommer hem på riktigt för en vecka hos oss.



Leave a Reply

Your email address will not be published.