Monday Mood

Godmorgon! Jag är ledsen att det varit lite tyst här inne, men jag har helt enkelt haft fullt upp med annat och inte riktigt hunnit med någonting alls! Ätit har jag ju gjort såklart, utan mat inget liv!

Helgen inleddes med middag på Cheri Lee, följt av drink på Toso innan vi gjorde sällskap med 11000 andra GES-glada människor på Scandinavium

Lördag lunch bar det av mot Malmö för party hos bästa värdarna Jennifer och Tor

Vi inledde med fördrink i takbaren på hotellet

Sedan blev det enormt mycket mat! Vilken buffé! Tror det var både den godaste och största jag har ätit! Bor ni i Malmö och vill veta var man köper den så hör av er så skall jag förmedla kontakten

Igår hann vi med ett besök i Malmös saluhall innan vi styrde hemåt igen

Vi fyllde påsarna med med lokalproducerat kött och goda ostar för fars dag-middag

Hemma blev det Cacio e Pepe rösti med oxfilé och rödvinssås

Cacio e Pepe röstin gör man enkelt genom att först koka potatis tills de är halvklara. Det brukar ta ca 10-12 minuter. Låt dem sedan svalna helt och hållet. De skall vara kylskåpskalla.

Riv sedan potatisen på den grova sidan på ett rivjärn och blanda den med rejält med finriven parmesanost. Krydda med nymald svartpeppar

Smält sedan smör och olja i en stekpanna och häll ner potatisen. Forma som en stor puck och vänd med hjälp av en tallrik ett par gånger tills potatisen är klar och den har fin färg. Toppa med ett nytt berg av parmesanost!

Supergott! Vi skar den i trekanter som en tårta när vi åt den.

Prova!?



Leave a Reply

Your email address will not be published.