Pad Thai

Ingenting går väl upp mot en klassisk Pad thai? Väljer ofta det när vi äter thai-mat, men ännu godare och roligare blir det att laga det hemma. Jag har utvecklat klassiskt recept eftersom vi ofta är många hemma och äter. Jag tycker lätt att det blir lite för kladdigt om man gör för stor mängd, men med lite trix blir det helt perfekt!

Börja med att blötlägga/laga risnudlar enligt anvisning på paketet, få dem gärna al dente.

Förbered sedan grönsaker i mindre bitar som rödlök, vitkål, morot, purjolök eller salladslök, vitlök, färsk ingefära eller vad man gillar. Jag brukar gilla att ha många olika grönsaker i.

Blanda sedan ihop en sås på 4 msk ljus sirap, 4 msk tamarinkoncentrat, 1 pressad lime, 3 msk fisksås, 1 msk sesamolja, 1 msk kycklingfond och 1 msk flytande honung. Ställ åt sidan.

Hacka också jordnötter till serveringen och ställ åt sidan i en skål. Ta fram böngroddar så att de inte är iskalla när de skall ätas.

Hetta upp en stekpanna och stek kyckling i små bitar (köp den färdigstrimlade varianten så slipper du momentet med att skära)

Tillsätt hackad vitlök, lök och morot. Stek en stund till. Tillsätt ingefära.

När kycklingen och grönsakerna är klara så tillsätt strimlad vitkål och purjolök/salladslök. Krydda med salt och svartpeppar.

Hetta upp smör och olja i en separat kastrull. Knäck ner tre ägg och rör runt tills de är stekta. Blanda ner nudlarna i kastrullen och rör om. så att alla nudlar täcks med ägg.

Blanda ner såsen i kycklingen och rör runt. Blanda ihop nudlarna och kyckling/grönsakspannan.

Häll upp och toppa med böngroddar och hackade jordnötter. Pressa över mer lime om du gillar det. Jag gillar chili och hade lite chiliflakes på toppen också



Leave a Reply

Your email address will not be published.