Fredagskänsla idag?!

Långhelg och fredagskänsla på en onsdag?! Yes! Längtar efter att få sova lite längre på morgonen och att få klart lite projekt som ligger och skaver.

Kikar in här med ett sanslöst gott tips på en asiatisk pytt i panna. Fick överblivet ris som jag använde till detta.

Asiatisk pytt i panna

  • 300 g kycklinglårfile strimlad i små bitar
  • 1/4 färskt vitkålshuvud i mindre bitar
  • 1 bit färsk ingefära i små tärningar
  • 1 röd chili i tunna skivor
  • 2 krossade och finhackade vitlöksklyftor
  • 3-4 dl kokt ris
  • 2 äggulor
  • sesamolja
  • kycklingfond
  • honung
  • sesamfrön

Sötsur gurka

  • 1/2 gurka i tunna skivor
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1 msk socker

Börja med att skiva gurkan tunt, helst på mandolin. Blanda risvinäger med socker och lägg ner gurkan. Låt det stå tills maten är klar

Stek sedan kycklingen ganska hårt i en stekpanna. Tillsätt chilin, vitlöken och ingefäran. Krydda med salt och vitpeppar.

Blanda ner riset och vitkålen och stek en stund. Smaka av med kycklingfond, flytande honung, sesamolja och salt och peppar.

Servera med en rå äggula, lite skivad purjolök, sesamfrön och gurkan. Magiskt gott med den krämiga äggulan till den lite starka rätten

Kyckling och ris har man ju alltid hemma!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *