Vitello Tonnato

Lite vårmat? Prego!

Har ätit Vitello Tonnato många gånger, men faktiskt bara lagat det själv en gång tidigare. Längtar ju väldigt mycket efter vårmat så här års så jag tänkte tipsa om just denna våriga kalv med tonfisksås!

Mycket gott!

Börja med att köpa en fin kalvstek som kokas i vatten tillsammans med 1 morot, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 5 dl vitt vin, 5 msk kalvfond, 2 lagerblad och 3 kryddnejlikor.

Låt kalven koka ca 1- 1,5 timma. Låt den svalna i lagen en halvtimma. Lägg sedan kalven i ugnsfolie i ugnen på låg temperatur (om du vill ha den varm). Det går också väldigt bra att servera den kall om man vill ha till buffé.

Reducera buljongen tills det återstår 3 dl. Smaka av den så den inte är för salt.

Tonfisksåsen gör man med följande ingredienser

95 g tonfisk i olja
1,5 msk sardellcreme
2 äggulor
2 msk citronjuice
1 1/4 dl olivolja
salt och peppar

Lägg tonfisk med sin olja och sardellcreme i en mixer, mixa till en slät massa. Tillsätt äggulor och citronjuice och mixa vidare. Häll sedan ner oljan i en tunn stråle under tiden som mixern kör runt. Häll sedan ner buljongen gradvis.

Skär upp kalvsteken och häll på såsen. Toppa med kapris och lite persilja.

Vårigt va?Leave a Reply

Your email address will not be published.