Vilken helg!

En bonushelg! Planen var ju egentligen att vi just nu skulle omfamna snöklädda berg i Österrike… Vi har följt läget noga, i just Bad Gastein fanns endast 1 konstaterat Coronafall så resan kändes inte jättefarlig. Hade sett fram emot resan så länge. Men det är klart att det inte är lika kul att resa när läget är som det är… Så vi blev hemma. Tur var väl det med tanke på att vi hade fått vända samma dag vi skulle kommit ner efter beslutet från UD igår att avråda från samtliga resor.

Så det blev en bonushelg hemma, en helg vi inte hade räknat med!

Så vad har vi används den till då? Jo men två mysiga middagar med familjen och någon enstaka vän på besök.

I fredags grillade vi oxfile och njöt av små fina färskpotatisar till

Igår blev det grillad kyckling med olika tillbehör. Återkommer efter helgen med recept på båda

Vi har njutit av enorma vårkänslor. Fredagskvällen bjöd på rosa himmel och fågelkvitter

Ätit stora och långa frukostar

Fixat en ny omgång granola med smak av kakao och kardemumma

Smugit in lite påskkänsla som ni kan se i bakgrunden… lite påskliljor och påskris kan man väl inte få för tidigt…?

Börjat oroa mig lite för Corona… Har känts både avlägset och lindrigt innan, men det kryper på något sätt närmare och närmare. Blir naturligtvis mest oroad för mamma som är i riskgruppen efter hennes sjukdom i November/December… Men jag oroar mig också för hur länge detta skall hålla på och hur isolerade vi kommer att behöva bli

Bakat en solskenskaka och fikat utomhus

Tagit en lång, härlig löprunda bland hästhagarna

Packat upp resväskor

Njutit av kalljäst bröd till söndagsfrukost

Planterat lite utomhus för att få lite färg

Druckit en Irish Coffee i eftermiddagssolen

Njutit av kaoset innanför dörren… ha ha… Hur kan det komma sig att både barnen och deras gäster alltid släpper precis allt exakt sekunden de tar klivet över tröskeln? Måste vara för att alla är så rädda för att trampa utanför dörrmattan? Men måste verkligen Hugos golfbag och vagn stå precis framför dörren efter varje golfrunda?

Jag har preppat, eller nja, det har jag ju inte… Men jag frågade barnen om vad de tyckte var viktigast att preppa med om vi skulle göra det. Fick till svar detta; inte så oväntat kanske

Köpte det ändå!

Vi har också röjt ordentligt i både garage och förråd, slänga, återvinna och skänka.

Sålt en studsmatta på blocket

Mr T har snickrat underreden till mina odlingskragar och jag har förberett sättpotatis, sått fröer för kronärtskocka, chili, tomat och ätbara blommor. Jag har också fått ner en Dahliaknöl i jorden. Vårkänslor som sagt!

Idag har vi efter frukosten softat ett tag med massor av kaffe. En skön söndag. I eftermiddag blir det besök hos mamma och fortsatt röj i förråd här hemma.

Ikväll väntar fonduekväll. Vi försöker njuta av allt det vi skulle haft i Bad Gastein fast på hemmaplan! Irish Coffee igår, fondue idag! I veckan blir det Schnitzel, Gulasshoppa och pannkakssoppa. Och Kaiserschmarrn förstås! Ni missade väl inte att prova detta som jag snodde från fantastiska Matplatsen?

Ta hand om er och tvätta händerna noga

KramLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *