Nya tag, lunchtips och lill-lördag

Godmorgon! Kastade mig tillbaka till verkligheten igår på Barrys… Det var ett tag sedan jag var där senast kan man lugnt säga. Det fick jag betala för igår… aj aj aj! Visst har jag sprungit och lyft lite vikter under de senaste månaderna, men det är tydligt att jag skärper till mig när det står en instruktör och jagar mig. Idag känner jag av varenda muskel i kroppen:)

Stort gilla på alla roliga och kloka budskap som finns i lokalen hos Barrys

Efter träningspasset behövdes det fyllas på med energi. Varit väldigt sugen på att prova nya salut i saluhallen. samma ägare som Totale, Bord 27 och Natur. Kan ju inte bli fel?

Gillar konceptet! de har en a la carte meny, men också en lunchmeny. På lunchmenyn har de varje dag en stark vegetarisk rätt där det är valfritt om man vill välja till protein i form av något de rekommenderar till. kan vara lax, lamm eller högrev. Tillbehöret kostar 25:- extra vilket jag tror är bra.

Jag körde vegetariskt! Pumpa med pumpakräm, grönkål, brysselkål och mandel. Sjukt gott!

Fanns det något minus då? Ja tyvärr… Tyckte inte att servicen var något vidare och sådant där hänger jag alltid upp mig på. Tjejen som tog emot var halvt intresserad av att visa lediga platser. Det kan jag leva med, är väl kanske ett sätt att skapa intresse? Men att få vänta 10 min på lunchtid med att beställa är inte ok… lunch skall gå snabbt tycker jag! Hon hade dessutom inte mycket att göra, stället var halvtomt och hon var mest intresserad av att prata med sin kille eller om det var någon chef som tog en kaffe i baren. Svagt tycker jag.

Eftersom det var lillördag köpte jag med mig praliner hem! Flickorna Kanolds levererar alltid.

Jag drog ihop en Pad Thai till middag, blev lika gott som alltid. Till vardags gör jag den lite på mitt sätt som en försvenskad variant.

Pad Thai

  • 650 g kycklinglårfile
  • Breda risnudlar
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 2 ägg
  • Sockerärtor
  • Böngroddar
  • 1 citron
  • Koriander
  • 5 msk tamarindpasta (Jag köper i asiatisk butik)
  • 1 pressad lime
  • 3 msk honung
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 röd chili
  • 2 msk kycklingfond

Börja med att blanda alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan

Strimla kycklinglårfilé och stek den i en panna. Krydda med salt, peppar och ingefära.

Koka nudlarna enligt anvisning och skölj av

Stek gul lök, krossad vitlök och morot i strimlor i en separat panna. Häll på såsen och rör runt. Blanda ner nudlarna. Rör ordentligt.

Fös kycklingen lite åt sidan i sin panna. Knäck ner äggen och rör tills äggen är tillräckligt stekta/scrumble.. Blanda runt kycklingen med äggröran. Blanda sedan ner nudlar och grönsaker. Smaka av.

Tillsätt slutligen sockerärtor och toppa med böngroddar, koriander och citron. Servera med hackade jordnötter, gärna torrostade

Sjukt gott!

Vi avslutade som sagt kvällen med lite praliner… Mina favoriter Göteborgspralin (med flingsalt) och kardemummatryffel fanns naturligtvis med. Igår provade vi också vit tryffelkrokant. Gott, men inte en ny favorit.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *