EVERYONECANCOOK

Mors dag

Alltid lika fint att få fira Mors Dag tycker jag… det är något visst med just den dagen. Alla mammor som sliter för att allt skall bli så bra som möjligt. Klart att det skall firas!

Vi bjöd hem mamma på middag och grillade kotlettrad med italiensk touch! Enkelt och väldigt gott tycker jag. Jag köpte en fin bit kött som jag putsade rejält. Sedan penslade jag köttet med olivolja och kryssade det med salt och peppar. Därefter grillades köttet för fin yta på kolgrillen och gick på indirekt värme tills innertemperaturen var 68 grader. Jag lät köttet vila 10 min innan jag skivade upp det.

Det som ger smaken är den goda marinaden man häller på efter… Blanda olivolja, sardellcreme, citronskal och citronjuice med salvia, rosmarin och flingsalt. Häll på köttet.

Missade att fota grillad kulpotatis som jag grillade i ugnen tillsammans med smör och dillfrön. Dokumenterade dock salladen som blev en helt vanlig grönsallad med gurka och tomater

Till dessert en minipavlova med hallon, blåbär och noblesse

Vi var självklart och röstade innan middagen, klassisk vallokal…;-)

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *