EVERYONECANCOOK

Grill

När det är sol och hela familjen är hemma en tisdag så måste man grilla! Det gjorde vi igår. Det blev kyckling, ett säkert kort

Jag tycker alltid att tillbehören gör grillen och igår satsade vi på en varm sås, en sallad och en röra. Lite såhär såg middagen ut

Skall vi börja med såsen? Väldigt enkel men ack så god!

Ädelsotsås på 5 min

1 pks kvibille gräddädel

3-4 dl mellangrädde

2 msk kycklingfond

3 msk vitt vin

peppar

Så här; Häll upp grädden i en kastrull och värm den till att nästa koka. Tillsätt fond och vin. Se till att såsen inte kokar mer men hålls varm hela tiden, smält ner bitar av osten tills hela biten är smält. Smaka av med peppar. Klart!

Ännu lättare? En Vattenmelonsallad som man inte ens kan försöka skriva ett recept på. Skär ner bitar av vattenmelon och lägg i en skål eller på ett fat. Smulaöver fetaost och ringla sedan över god olivolja. avsluta med nymald svartpeppar och hackad persilja

Röran bestod av en hummus som jag köpte färdig. Tycker att det finns en hel del varianter som är ok, men jag kryddar alltid upp dem hemma med vitlök, cayennepeppar och peppar. Ibland lite flingsalt i hummusen eller på toppen. Igår bredde jag ut hummusen på ett fat, sedan toppade jag med svartkål som jag stekt i olivolja och vitlök. Jag gillar även lite krispighet så jag strösslade över finhackade rädisor och gula tomater (för den fina färgen).

 

Middag på 30 min men väldigt gott!

Färskpotatisen kokade jag bara klart i saltat vatten (ganska mycket salt), därefter smälte jag smör som jag rullade dem i.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *