En vecka i bilder

Bloggen har haft tekniska problem och de är faktiskt ännu inte helt lösta… men vi jobbar på det! Jag kan dock blogga igen vilket känns skönt!

Vad har då hänt sedan Valborg…? Ja ganska mycket (som alltid denna årstid). På Första maj firade vi Sofias konfirmation med släkten här hemma på besök. Jag hade gjort Catarina Königs smörgåstårta och var halvnöjd. Betyg från mig blir en 3 av 5 möjliga. Tror jag gillar bättre en klassisk variant. Jag hade också önskat mer fyllning. Men den var ok! Och gästerna var nöjda.

Barnen gillar inte smörgåstårta så de fick små spett med köttbullar och korv. Alla glada!

Till dessert blev det en fransk ananaskaka

Hade även bakat en rolig sockerkaka med kanelfyllning som hade strykande åtgång

Till barnens förtjusning gjorde jag också hallongrottor (Hugo sa att nästa gång du bakar dem så gr en hel sats bara till mig) Bra betyg!

Återkommer med recept på dessa godingar (Alla tre) Baka är egentligen inte min cup of tea, men ibland händer det! Kanske därför barnen blir så förtjusta när jag gör det…

På kvällen softade vi i eftermiddagssolen vid poolen

Sedan tog vi en promenad och plockade dessa små premiär-liljekonvalj!

Sedan var det två dagars arbete igen! Vi åt en god kycklingrätt till middag. Man blandade philadelphiaost med riven stark prästost. Gjorde en skåra i kycklingfilen och fyllde med röran. Sedan toppade man varje kycklingfile med den röra som blev över. Slutligen värmde man 34% Creme Fraiche med kycklingfond i en kastrull som hällde på. In i ugnen i ca 20 min.

Vi åt det med ugnsrostade potatis och barnen och Mr T tyckte att det var väldigt gott

Kanske inte så snyggt.. men gott! Jag gjorde en sallad på marinerad hyvlad morot och rostad sparris till. Man måste ju äta sparris så ofta man kan när det är säsong!

På fredagen grillade vi hamburgare till middag efter Hugos önskemål. Provade tips från www.matplatsen.se och de blev hur grymma som helst! Kommer vi att göra fler gånger! Jag gjorde en tryffelmajo till och sedan klassiska tillbehör som tomat, gurka, sallad mm. Prova!

https://www.matplatsen.net/2019/04/25/smashburgare/

Resten av helgen får ni ta del av imorgon!

Nu blir det räkor och senaste avsnittet av Robinson. Sedan tidig säng, är så trött…!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *